ua en ru

Мін'юст створить додатково 400 центрів безоплатної правової допомоги

Мін'юст створить додатково 400 центрів безоплатної правової допомоги Фото: Павло Петренко розповів про плани по центрам правової допомоги

Центри безкоштовної правової допомоги будуть створені в малих містах

Міністерство юстиції України додатково створить 400 центрів безоплатної правової допомоги , які будуть функціонувати замість районних управлінь Мін'юсту. Про це на брифінгу повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерство юстиції в рамках нашої реорганізації ліквідувало районні управління юстиції, які фактично були радянського зразка і не виконували жодних функцій з правової освіти, а тим більше по захисту українців. Фактично за рахунок зекономлених коштів ми прийняли рішення створити додатково близько 400 бюро правової допомоги у всім маленьких містах, в яких ще не працюють наші центри", - повідомив Петренко.


Він також зазначив, що в центри безкоштовної правової допомоги не будуть працевлаштовувати колишніх міліціонерів, прокурорів і суддів, які не пройшли переатестацію.

"Тільки за 7 місяців роботи центрів правової допомоги понад 100 тис. українців отримали правову допомогу, отримали адвоката", - додав Петренко.

"Ми плануємо зробити базово 3-5 тисяч гривень, щоб фахівці після університету мали конкурентну заробітну плату. У нас є амбітний план підняти до 5 тисяч, ми говоримо про це з Міністерством фінансів, це конкурентна заробітна плата для невеликих міст", - зазначив Петренко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мін'юст ліквідує близько 600 райуправлінь юстиції.