ua en ru

Мінюст: Савченко вимагає повернути її в Україну за конвенцією про видачу засуджених

Мінюст: Савченко вимагає повернути її в Україну за конвенцією про видачу засуджених Фото: Савченко вимагає повернути її в Україну за конвенцією про видачу засуджених

Петренко пообіцяв зробити все можливе по конвенціях для повернення Савченко в Україну

Українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко вимагає розпочати процедуру повернення її в Україну за конвенцією про видачу засуджених від 1983 року. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написав міністр юстиції Павло Петренко.

"Міністерство юстиції України отримало звернення від Надії, в якому вона просить розпочати процедуру її повернення в Україну. Я неодноразово наполягав, що Надію Савченко було незаконно викрадено з території України і піддано не суду, а судилищу, яке Надія не визнає, а тому навіть заборонила адвокатам звертатися з апеляцією на цей ганебний вирок. Я зроблю все можливе за міжнародними конвенціями для повернення Надії додому", - підкреслив голова Міністерства юстиції.


Петренко також зазначив, що завтра він зустрінеться з сестрою Савченко Вірою.

Відповідно до повідомлення прес-служби Мінюсту, 19 квітня 2016 року під головування Петренка відбудеться Міжвідомча нарада високого рівня щодо повернення в Україну Надії Савченко.

Нагадаємо, Савченко буде продовжувати голодування до винесення вироку російським Грушники Олександру Александрову та Євгену Ерофееву.

Відзначимо, що сьогодні Голосіївський районний суд Києва засудив Єрофєєва і Александрова до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.