ua en ru

Мін'юст розраховує на усунення НАЗК зауважень до е-декларацій найближчим часом

Мін'юст розраховує на усунення НАЗК зауважень до е-декларацій найближчим часом Фото: Наталія Севостьянова

Севостьянова заявила про спроби реєстрації НАЗК неякісних документів

Перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова сподівається, що Національне агентство з попередження корупції (НАЗК) усуне всі пред'явлені Мін'юстом зауваження до електронних декларацій. Про це вона заявила сьогодні в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ця процедура є звичною, вона стосується всіх державних органів і зазвичай всі оперативно реагують, працюють з Міністерством юстиції, враховують зауваження, відповідно до регламенту всі узгодження відповідних органів. На жаль, з Національним агентством запобігання корупції це вже не перша ситуація, яка у нас виникає, тому що агентство хоче реєструвати неякісні документи відразу, з першого разу не усуваючи зауваження і не проводячи обговорення до того, як подавати ці документи", - сказала вона.

Севостьянова висловила надію, що найближчим часом НАЗК усуне зауваження, і Мін'юст матиме можливість зареєструвати дані документи.

Нагадаємо, раніше заступник голови НАЗК Руслан Радецький заявив, що Міністерство юстиції України відмовою в реєстрації порядку перевірки електронних декларацій фактично заблокувало роботу агентства.