ua en ru

Мін'юст прогнозує перенесення завтрашнього засідання КС

Мін'юст прогнозує перенесення завтрашнього засідання КС Фото: Конституційний суд України

З-за відсутності кворуму засідання КС може не відбудуться

Конституційний суд України не може зібрати кворуму для розгляду справи щодо відповідності закону про очищення влади Конституції України, яке призначено на завтра, 22 жовтня. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомила директор Департаменту з питань люстрації міністерства юстиції Тетяна Козаченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Конституційний суд України призначив на завтра розгляд справи щодо відповідності положень закону Конституції України, закону про очищення влади. При цьому сторін повідомили про засідання за два дні до призначення. Ви повинні розуміти, що у складі Конституційного суду, який зараз є, все повинно бути 18, а зараз є 16 членів, 7 з них приймали рішення Конституційного перевороту 2010 року щодо надання повноважень президенту Януковичу, необмежених і змінили форму правління країни в непарламентский спосіб. Тобто у них немає кворуму і є відповідний конфлікт інтересів",- заявила Козаченко.

За її словами, якщо кворум все таки не буде зібрано, то засідання Конституційного суду може бути перенесено на наступний тиждень.

Нагадаємо, сьогодні раніше Яценюк заявив, що чинний склад Суду не може розглядати справу щодо відповідності закону про очищення влади Конституції, адже вісім членів КС самі підпадають під дію закону про люстрацію.