ua en ru

Мін'юст закликав ГПУ і НАБУ зайнятися поверненням витрачених за рішеннями ЄСПЛ коштів

Мін'юст закликав ГПУ і НАБУ зайнятися поверненням витрачених за рішеннями ЄСПЛ коштів Фото: Наталія Бернацька (minjust.gov.ua)

Мін'юст наприкінці 2017 року подав 3 відповідних позови

Міністерство юстиції України закликає Генпрокуратуру, Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру та Національне антикорупційне бюро приєднатися до судових позовів проти компаній та осіб, внаслідок дій яких держава виплачувала компенсації в рамках рішень Європейського суду з прав людини. Про це повідомила перший заступник глави Мін'юсту Наталія Бернацька, передає прес-служба відомства.

За словами Бернацької, Мін'юст в кінці 2017 року подав 3 регресних позови проти двох компаній та однієї держустанови, порушення прав якими стало підставою для рішень з боку ЄСПЛ про сплату компенсації.

"Ми направили звернення до Генпрокуратури та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, а також Національного антикорупційного бюро з закликом виступити у цих справах в якості третьої сторони. Ми разом захистимо державні інтереси і повернемо витрачені кошти до бюджету", - заявила Наталія Бернацька.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мін'юст погасив борги перед українцями за рішеннями ЄСПЛ у 2008-2013 роках.