ua en ru

Мін'юст погасив борги перед українцями за рішеннями ЄСПЛ у 2008-2013

Мін'юст погасив борги перед українцями за рішеннями ЄСПЛ у 2008-2013 Фото: Європейський суд з прав людини (echr.coe.int)

Від попередньої влади залишалися непогашеними більше 3000 рішень ЕПСЧ

Міністерство юстиції погасило борги перед українцями за рішеннями Європейського суду з прав людини, які були винесені у 2008-2013 роках. Про це повідомив заступник голови Мін'юсту - уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина, передає прес-служба відомства.

За словами Ліщини, від попередньої влади залишалося більше 3000 рішень ЕПСЧ на користь громадян.

"Ці рішення ЄСПЛ виносилися на підставі того, що попередня влада протягом 20 років приймала популістські закони, які стосувалися пільг для чорнобильців, афганців і дітей війни, введення мораторію на виконання певними суб'єктами рішень національних судів. Дане законодавство не було підкріплено фінансовою спроможністю держави", - зазначив він.

Також повідомляється, що з 2014 року уряд направив в ЄСПЛ 414 декларацій про укладення мирової угоди у справах. За цей період ЄСПЛ прийняв рішення про врегулювання спору за 1236 заявам на суму 1,4 млн євро та 21 тис. гривень компенсації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна знову подала позов до ЄСПЛ проти Росії. Мінсітр юстиції Павло Петренко підкреслив, що це вже другий позов до Росії в ЄСПЛ, пов'язаний з подіями на Донбасі.