ua en ru

Мін'юст попередив рейдерські дії на 125 млрд гривень, - Петренко

Мін'юст попередив рейдерські дії на 125 млрд гривень, - Петренко Фото: Павло Петренко повідомив про запобігання рейдерських дій на мільярди гривень

Петренко відзначив високий рівень рейдерства в Україні

Міністерство юстиції України попередило рейдерські дії на суму 125 млрд гривень. Про це на прес-конференції повідомив глава Мін'юсту Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день врятовано майно більш ніж на 125 млрд гривень. Через цей механізм можна захистити майно власників. Рейдерство існує, коли є відповідні умови. Судова реформа є найкращою відповіддю на рейдерство", - повідомив Петренко.


Він також зазначив, що Міністерство юстиції та комісія з розгляду скарг на дії державних реєстраторів не допускає порушення прав інвестора і позбавлення його прав на майно або бізнес. Петренко пояснив, що право власності по встановленню рейдерських дій поновлюється протягом двох тижнів. Дані за результатами таких перевірок Мін'юст передає в правоохоронні органи.

"Ми зіткнулися з другою хвилею ділків, які через залучення судів, реєстрації змінювали власників бізнесу", - додав Петренко.

Нагадаємо, Мін'юст вніс у Раду "антирейдерський закон".