ua en ru

Мін'юст пропонує з 1 січня 2014 р. запровадити систему торгівлі конфіскатом через Інтернет

Міністерство юстиції пропонує запровадити нову систему реалізації арештованого державними виконавцями майна. З 1 січня 2014 р. продавати і купувати арештоване майно можна буде з будь-якого місця, будь-якій особі через спеціальну інформаційну систему, яка буде розміщуватися в мережі Інтернет. Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, новий порядок реалізації арештованого майна передбачатиме проведення прилюдних торгів та аукціонів через спеціальну інформаційну систему в Інтернеті. Зокрема, в електронній формі можна буде здійснювати подання та обробку заявок на участь в електронних торгах, через Інтернет будуть проводитися і самі торги, а також - оброблятися інформація про торги тощо.

Планується, що введення електронних торгів забезпечить вільний доступ громадян та юридичних осіб у реалізації арештованого майна, дозволить здійснювати його придбання з будь-якого місця за допомогою інтернет-технологій. Це, у свою чергу, підвищить ефективність реалізації майна та усуне корупційні схеми.

Читайте також: Мін'юст пропонує зобов'язати реалізаторів конфіскату оприлюднити інформацію про всі аукціонах з продажу майна.