ua en ru

Мін'юст планує розширити пілотний проект електронного сервісу щодо подачі документів на 4 області

Министерство юстиции Украины планирует расширить пилотный проект по электронному приему документов доя оказания административных услуг на четыре области.

Міністерство юстиції України планує розширити пілотний проект з електронного прийому документів для надання адміністративних послуг на чотири області.

с Про це на брифінгу повідомив глава Мін'юсту Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ті новації, які ми вже протестували в Києві в модельному офісі, а саме електронний сервіс із подачі документів. Це означає, що людина, яка хоче зареєструвати квартиру, не заповнює ніякі заяви, документи, папірці. Адміністратор в електронній системі вносить інформацію про користувача, об'єкт нерухомості, що підлягає реєстрації, і сама система формує запит на надання тієї чи іншої послуги", - розповів Петренко.

Він зазначив, що після впровадження інновації відмови на надання подібних послуг скоротилися на 60%.

"Ми плануємо до кінця року запропонувати цю електронну систему спрощеного прийняття документів у наших громадян в центрах адміністративних послуг у Вінницькій, Чернігівській, Львівській та Дніпропетровській областях", - наголосив Петренко.

За словами міністра, у разі вдалої реалізації пілотного проекту в чотирьох областях, в 2015 р. система може бути впроваджена на всій території України