ua en ru

Мін'юст передав до Венеціанської комісії остаточний проект закону про вибори народних депутатів

Міністерство юстиції передало до Венеціанської комісії остаточний проект закону про вибори народних депутатів, який було доопрацьовано з урахуванням попередніх рекомендацій, наданих цією міжнародною експертною організацією. Про це повідомив голова робочої групи з питань удосконалення законодавства про вибори, міністр юстиції Олександр Лавринович, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Міністр нагадав, що 14-15 жовтня відбудеться засідання Венеціанської комісії, під час якого будуть затверджені остаточні експертні висновки щодо проекту закону про вибори народних депутатів України.

При цьому, зазначив він, в останньому варіанті законопроекту, який передано на розгляд комісії напередодні засідання, вже враховано більшість з попередніх пропозицій цієї організації.

Міністр нагадав, що консолідовану позицію щодо доцільності та можливого способу врахування рекомендацій Венеціанської комісії було вироблено під час останнього засідання робочої групи 27 вересня. Законопроект був доопрацьований за підсумками цього засідання. При цьому, члени робочої групи одностайно погодилися з тим, що дві пропозиції Венеціанської комісії щодо можливих шляхів удосконалення проекту не можуть бути враховані у зв'язку з їх невідповідністю Конституції України.