ua en ru

Мін'юст відмовився вважати Сухіна керівником Одеського медуніверситету

Мін'юст відмовився вважати Сухіна керівником Одеського медуніверситету Фото: Юрій Сухін (facebook.com/dumskaya.net)

Чинним в. о. ректора ОНМУ МОЗ визнав проректора з науково-педагогічної роботи Дубініну Владлену

Міністерство юстиції України скасував рішення про реєстрацію в Єдиному державному реєстрі керівником Одеського національного медичного університету Юрія Сухіна, який є ставлеником колишнього ректора Валерія Запорожана. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Як зазначається, таке рішення Мін'юст ухвалив 21 вересня у відповідь на скаргу Моз.

"Під керівництвом екс-ректор ОНМУ Валерія Запорожана 31 серпня було організовано збори трудового колективу ОНМУ, учасники якого висловили недовіру призначеному міністерством в. о. ректора Костянтину Аймедову, а також обрали замість нього на цю посаду Ю. Сухіна. У МОЗ не визнали результати цих виборів, оскільки збори було проведено з порушеннями", - зазначають в МОЗ.

Чинним в. о. ректора ОНМУ МОЗ визнав проректора з науково-педагогічної роботи Дубініну Владлену, наказ про призначення якої був підписаний 7 вересня.

Також МОЗ подав заяву про скоєння злочину державними реєстраторами, які вносили дані про реєстрацію Юрія Сухіна в. о. керівником.

Нагадаємо, раніше в МОЗ повідомили, що обрання Юрія Сухіна в. о. ректора Одеського медуніверситету було здійснено з порушенням законодавства. МОЗ подав заяву про скоєння злочину державними реєстраторами, які незаконним шляхом, без відповідного рішення МОЗ внесли дані в ЄДР про нібито керівника Одму Юрія Сухіна.

Зазначимо, раніше в. о. голови МОЗ Уляна Супрун заявила, що екс-керівництво Національного медуніверситету НМУ ім. Богомольця (Київ) та Одеського медуніверситету активно саботує роботу зазначених вузів.