ua en ru

Мін'юст спростував звинувачення ГПУ, що стосуються ведення реєстру корупціонерів

Мін'юст спростував звинувачення ГПУ, що стосуються ведення реєстру корупціонерів Фото: Мін'юст спростував звинувачення ГПУ, що стосуються ведення реєстру корупціонерів

У Мін'юсті зазначають, що внесення рішень до реєстру здійснюється з урахуванням можливостей міністерства

Міністерство юстиції спростовує звинувачення Генеральної покуратури України (ГПУ), що стосуються ведення реєстру корупціонерів. У повідомленні на сайті відомства зазначається, що внесення зазначених рішень до реєстру здійснюється з урахуванням можливостей Мін'юсту.

Зазначається, що з початку ведення реєстру Міністерством юстиції щороку таких рішень надходило та вносилось до реєстру близько 2 тисяч. Загальна ж кількість внесених рішень складає майже 10 тисяч.


"Однак це не стосується копій рішень за 2011-2014 роки. Вони надійшли і досі продовжують надходити до Мін’юсту від Державної судової адміністрації України, що є держателем єдиного державного реєстру судових рішень, з великим запізненням. До того ж варто зазначити, що ці копії рішень почали надходити до Мінюсту лише після спільного звернення Міністерства юстиції та комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції у зв’язку з виявленням неналежного виконання порядку надсилання електронних копій судових рішень Державною судовою адміністрацією України", - йдеться в повідомленні.

У Мін'юсті зазначають, що внесення зазначених рішень до реєстру здійснюється з урахуванням об’єктивних можливостей міністерства.

"Більше того, задля прискорення внесення відомостей до реєстру ще минулоріч до його ведення були залучені додаткові працівники", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ГПУ повідомляла, що Міністерство юстиції України внесло до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення, тільки 40% підозрюваних корупції чиновників.