ua en ru

ГПУ: Мін'юст вніс до реєстру лише 40% підозрюваних у корупції чиновників

ГПУ: Мін'юст вніс до реєстру лише 40% підозрюваних у корупції чиновників Фото: Мін'юст вніс до реєстру лише 40% підозрюваних у корупції чиновників

До реєстру внесено 990 осіб

Міністерство юстиції України внесло до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, лише 40% підозрюваних у корупції чиновників. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Зазначається, що упродовж 2015 року до відповідальності за вчинення корупційних та пов’язаних із корупцією правопорушень притягнуто 2475 осіб, з яких до реєстру внесено лише 990, що становить 40% від загальної кількості. До реєстру до цього часу не внесено рішення судів, які набрали законної сили та направлені до Міністерства юстиції України протягом 2013-2014 років.


У ГПУ повідомляють, що неповнота обліку даних реєстру є порушенням вимог статті 59 закону України "Про запобігання корупції".

"Таким чином, відсутність відповідної інформації у Реєстрі може призвести до прийняття на державну службу осіб, яким це заборонено законом, а також формування хибного уявлення у правопорушників про безкарність корупційного та пов’язаного з корупцією діяння, ненастання негативних наслідків у зв’язку із притягненням особи до відповідальності", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ГПУ з метою виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню вимог цього Закону 4 квітня в порядку ч. 3 ст. 65 закону внесено подання.

Нагадаємо, у Києві звільнили 400 чиновників за підозрою в корупції в 2015 році.