ua en ru

Мін'юст має намір ввести електронний арешт банківських рахунків

Мін'юст має намір ввести електронний арешт банківських рахунків Фото: Мін'юст має намір ввести електронний арешт рахунків (фото з відкритих джерел)

Відомство взяло за приклад досвід Хорватії

Міністерство юстиції ініціює запровадження процедури електронного арешту банківських рахунків. Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Як повідомляється, в якості прикладу, відомство розглянуло досвід Хорватії.

Так, після введення в цій країні електронного арешту коштів суттєво покращилася ситуація з виконанням судових рішень. З початку 2011 року з 8,1 млн документів про стягнення коштів на загальну суму 39,7 млрд євро кількість виконаних документів склало майже 7 млн документів (82%) на суму понад 23 млрд євро (58%).

В результаті, через кілька років після введення електронного арешту коштів за оцінками, складеним для доповіді Світового банку "Ведення бізнесу-2017", Хорватія піднялася з 52 на 7 місце.

Що стосується України, то введення такої процедури дозволить зробити роботу приватних судових виконавців більш ефективної.

За даними Мін'юсту, зараз 73 людини включені до Єдиного реєстру приватних виконавців України і вже почали свою роботу.

Нагадаємо, 15 вересня слідчі Національного антикорупційного бюро (НАБУ) провели обшуки в приміщенні департаменту Державної виконавчої служби (ДВС) в рамках справи за фактом заволодіння майном ПАТ "Укрнафта".