ua en ru

Мін'юст має намір обговорити проект антикорупційного розділу в рамках ініціативи "Відкритого уряду"

Міністерство юстиції винесло на громадське обговорення розділ "Запобігання та протидія корупції", який увійде в річний звіт про реалізацію в Україні ініціативи "Партнерство" Відкритий Уряд ". Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Зокрема, протягом 2012-2013 рр. Мін'юст повинен розробити законопроекти про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення засад запобігання та протидії корупції (у тому числі з контролю за конфліктом інтересів державних службовців та запровадженням механізму контролю за процедурою подання державними службовцями декларацій). На Мін'юст було покладено обов'язок супроводження розгляду у Верховній Раді України проекту Закону України "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо вдосконалення процедури здійснення конфіскації".

Крім того, Мін'юст має підготувати та подати на розгляд уряду для наступного внесення у ВР проектів законів України про виконання рекомендацій, наданих Україні за результатами третього раунду моніторингу Групи держав Ради Європи проти корупції (GRECO) та Стамбульського плану дій Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Нагадаємо, що Україна приєдналася до міжнародної ініціативи "Партнерство "Відкритий уряд" у вересні 2011 р. План заходів щодо впровадження ініціативи затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18 липня 2012 р. № 514-р. При цьому, Мін'юст було визначено головним виконавцем розділу "Запобігання та протидія корупції" зазначеного плану.

"Партнерство "Відкритий уряд" є багатосторонньою ініціативою, до якої сьогодні приєдналося близько чотирьох десятків країн. Метою даної ініціативи є забезпечення виконання урядами конкретних зобов'язань щодо сприяння прозорості державного управління, залучення громадян до участі в процесах державного управління, боротьба з корупцією, використання нових технологій для покращення державного управління.