ua en ru

Мін'юст почав розробку проекту Національної стратегії з прав людини строком на 5-7 років

Мін'юст почав розробку проекту Національної стратегії з прав людини строком на 5-7 років
Міністерство юстиції України почав розробку проекту Національної стратегії у сфері прав людини, яка передбачатиме конкретний план дій із її втілення і розрахована на 5-7 років.

Міністерство юстиції України почав розробку проекту Національної стратегії у сфері прав людини, яка передбачатиме конкретний план дій із її втілення і розрахована на 5-7 років. Про це повідомила прес-служба Мін'юсту.

Як повідомляється, розробку даного проекту обговорили під час зустрічі заступника міністра юстиції України Ігоря Бондарчука із директором із прав людини генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи, спеціальним представником генерального секретаря Ради Європи по Україні Крістосом Джакомопулосом в рамках його перебування з робочим візитом в Україні.

"Національна стратегія у сфері прав людини має бути всеохоплюючим документом, і матеріали до неї готуються із широким залученням міжнародних експертів та громадського сектору", - повідомила директор Департаменту з питань імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, правової експертизи міжнародних договорів та міжнародного співробітництва Тамара Андрієва.

Нагадаємо, 15 жовтня 2014 р. Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів України розробити Національну стратегію з прав людини.