ua en ru

Мін'юст розпочав передачу реєстрації бізнесу і прав на нерухомість місцевій владі

Мін'юст розпочав передачу реєстрації бізнесу і прав на нерухомість місцевій владі Фото: реєстрацію бізнесу будуть проводити Центри надання адміністративних послуг

У відомстві зазначили, що деякі послуги залишаться платними

Міністерство юстиції розпочало передачу функцій реєстрації бізнесу і прав на нерухомість територіальним громадам. Про це повідомив заступник міністра юстиції України Павло Мороз під час передачі функцій реєстрації бізнес і прав на имущетво керівництву Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) в місті Василькові, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мін'юст повністю відмовляться від цих функцій і передає їх місцевим громадам",- сказав Павло Мороз.

"Це ЦНАП розглянув вже 186 пакетів документів",- додав він.


"наймасовіша і найважча корупція це побутова. Деякі послуги залишаться платними, однак це буде відбуватися безпосередньо в держбюджет. Ці функції тепер бдут виконувати ЦНАП, місцеві органи влади і акредитовані суб'єкти", - повідомив Лев Парцхаладзе.

"Ми хочемо, щоб отримати закордонний паспорт можна було за добу, зарегестрировать квартиру за 30 хвилин, зарегестрировать підприємств за добу. Це наша мета",- додав він.

Нагадаємо, раніше заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова заявила, що Міністерство юстиції з 1 травня 2016 року передало функції реєстрації бізнесу і имущетва органам місцевого самоврядування. Відповідна законодавча база була прийнята у Верховній Раді у листопаді 2015 року.