ua en ru

Мін'юст готує кампанію боротьбі з заборгованостями по заробітній платі

Мін'юст готує кампанію боротьбі з заборгованостями по заробітній платі Фото: вивіска на будівлі міністерства юстиції України в Києві (УНІАН)

Мін'юст готував нову програму по боротьбі з неплатниками зарплат

Трудові права є одними з найважливіших соціально-економічних прав людини. Про це на сайті Міністерства юстиції України повідомляє заступник Міністра юстиції Світлана Глущенко.

Зокрема, за її словами, в Україні все частіше зустрічаються випадки, коли недобросовісні підприємці дозволяють собі не платити заробітну плату своїм працівникам.

"На сьогоднішній день у виконавчій службі перебуває понад 15 тисяч виконавчих проваджень загальною заборгованістю понад 372 млн гривень", - додала заступник Міністра.

У планах міністерства, враховуючи перші позитивні результати роботи штабів, а також мобільних груп в сфері стягнення заборгованості по сплаті аліментів, Міністерство юстиції з квітня 2018 року планує почати аналогічну кампанію про стягнення заборгованості по заробітній платі.

"У цій роботі ми сподіваємося на активну підтримку з боку Національної поліції, обласних державних адміністрацій та центрів зайнятості", - висловила надію заступник Міністра.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що рішення про підвищення мінімальної зарплати до 4,1 тис. гривень буде прийнято за підсумками першого півріччя.