ua en ru

Мін'юст готує позов проти Росії за порушення морського права, - нардеп

Мін'юст готує позов проти Росії за порушення морського права, - нардеп Фото: Андрій Тетерук (nfront.org.ua)

Міністерство юстиції зараз готує позов у міжнародний суд

Міністерство юстиції України зараз готує позов проти Російської Федерації за порушення морського права. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради журналістам повідомив заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерство юстиції зараз готує позов у міжнародний суд і буде залучати Росію до відповідальності за порушення саме морського права", - заявив Тетерук.

За його словами, перспектива виграшу позову в суді досить висока, враховуючи отриманий Україною досвід при розгляді справ, що стосуються російського "Газпрому".

Нагадаємо, у період з 1 січня по 1 лютого зафіксовано заходи 19 вантажних суден-порушників, які увійшли в порти окупованого Криму.

Також зазначається, на рейді в акваторії портів, яка використовується для стоянки суден, були зафіксовані кораблі Республіки Молдова, Мальти, Того, Палау, Панама, Судану, Туреччини, Танзанії, Союзу Коморських Островів і Островів Піткерн. У Міністерстві зазначають, що морські порти, розташовані на території Автономної Республіки Крим - Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта - в даний час є закритими у зв'язку з російською анексією півострова.