ua en ru

Мін'юст: лише 15 громад перебрали на себе функції реєстрації бізнесу та нерухомості

Мін'юст: лише 15 громад перебрали на себе функції реєстрації бізнесу та нерухомості Фото: Павло Петренко

Місцеві громади зобов'язані перейняти на себе функції з надання відповідних послуг до 30 квітня

У Міністерстві юстиції нарікають, що лише 15 громад перебрали на себе функції реєстрації бізнесу та нерухомості. Про це в ході години запитань до уряду повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Можу констатувати, що місцеві органи влади неактивно переймають на себе повноваження і грошові кошти щодо реєстрації бізнесу і нерухомості. Хоча у них є повна мотивація. Український парламент і Міністерство юстиції передали їм понад 1 мільярд гривень коштів, які вони отримають від адміністративних сервісів", - сказав Петренко та нагадав, що органи місцевого самоврядування можуть здійснювати функції з реєстрації бізнесу та нерухомості з 1 січня.

"На сьогоднішній день тільки 15 місцевих громад прийняли на себе ці функції", - додав він.

Так, Петренко нагадав, що місцеві громади зобов'язані перейняти на себе функції з надання відповідних послуг до 30 квітня.

Також у відомстві повідомили, що будуть проводити безкоштовне навчання співробітників органів місцевої влади щодо користування реєстрами.

Нагадаємо, Петренко повідомив, що Державний реєстр речових прав містять дані про майно депутатів починаючи з 2011 року, більш рання інформація й досі неоцифрована.