ua en ru

Мінтуризму Єгипту призупиняє роботу двох туркомпаній-партнерів українського оператора Join Up

Мінтуризму Єгипту призупиняє роботу двох туркомпаній-партнерів українського оператора Join Up Фото: туризм у Єгипті

Дане рішення може мати негативні наслідки для деяких українських туристів

Міністерство туризму Єгипту призупиняє на три місяці роботу двох
туркомпаній-партнерів українського туроператора Join Up. Про це з посиланням на посольство України в Арабській Республіці Єгипет повідомили у прес-службі Державного агентства України з туризму та курортів.

Як зазначається, йдеться про тимчасове призупинення діяльності єгипетських туристичних компаній "Акваріус" і Sun International, які є партнерами українського туроператора Join Up у питаннях прийому і розміщення на єгипетських курортах туристів з України.

Рішення Мінтуризму Єгипту набуває чинності із 12 вересня 2015 р. і, за оцінками українського диппредставництва, може мати негативні наслідки для українських громадян, які мають намір скористатися послугами компанії Join Up для відпочинку у Єгипті, зазначили в Держтуризмкурорті.

"За наявними у посольстві (України у Єгипті, - ред.) даними, причиною прийняття єгипетською стороною вищезгаданого рішення є неврегульовані фінансові суперечки між туроператором Join Up і його колишнім єгипетським партнером - компанією Flash Tour", - йдеться в повідомленні.

Представник Держтуризмкурорту підтвердив РБК-Україна, що відомство розмістило дану інформацію на своєму сайті після отримання звернення від Міністерства закордонних справ України з приводу цього інциденту. Зокрема, МЗС у своєму листі попросило Держтуризмкурорт вжити заходів з метою попередження виникнення на території Єгипту проблемних ситуацій з українськими клієнтами вітчизняного туроператора Join Up. Як уточнив представник Держтуризмкурорту, крім публікації даного повідомлення, держагентство не може вжити будь-яких інших дій.

Нагадаємо, ціни на осінні тури до Єгипту можуть впасти до 300 доларів.