ua en ru

Мінпраці: Кількість претендентів на субсидії з оплати ЖКП найближчими місяцями може збільшитися вдвічі - до 1,5 млн сімей

Кількість претендентів на субсидії з оплати житлово-комунальних послуг (ЖКП) найближчими місяцями може збільшитися у два рази - до 1,5 млн сімей. Про це заявив журналістам заступник міністра соціальної політики і праці Костянтин Ващенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"По суті, вдвічі буде збільшено кількість сімей, які претендуватимуть на субсидії. Це орієнтовно 1,5 млн сімей. Але для того, щоб не помилитися, відповідне роз'яснення за новою процедурою отримання субсидій отримають 9 млн сімей", - заявив К.Ващенко. Також він відзначив, що збільшення кількості громадян, які користуватимуться субсидіями, не вплине на дефіцит бюджету і його витратну частину.

"Буде перерозподіл, і ніяких необхідних змін до держбюджету не буде", - заявив К.Ващенко.

Нагадаємо, у середині липня ц.р. Кабмін прийняв постанову про посилення соціального захисту при оплаті за житлово-комунальні послуги.

За словами міністра соціальної політики і праці Василя Надраги, право на субсидії мають працюючі громадяни, які витрачають на оплату ЖКП 15% сукупного доходу, та інваліди і пенсіонери, які витрачають на оплату ЖКП 10% сукупного доходу. В.Надрага зауважив, що Кабмін спростив процедуру оформлення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.