ua en ru

Мінтрансзв'язку виступає за посилення вимог до професії водія громадського транспорту

Мінтрансзв'язку ініціює запровадження практики спеціальної професійної підготовки та допуску до роботи водіїв, що працюють на ринку перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом. Це зазначено в рішенні позачергової колегії Міністерства транспорту та зв'язку з питань підвищення безпеки на транспорті, повідомляє прес-служба відомства.

З 2011 р. починає свою роботу система підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів для надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів як таку, що включає не тільки підвищення майстерності керування транспортним засобом, а також і набуття необхідних знань з правового забезпечення надання послуг (знань правових основ перевезень пасажирів і вантажів, нормативних вимог до процесу перевезень, знань про належний рівень якості послуг і умов безпечності транспортного процесу).
Відповідно до ініціативи Мінтрансзв'язку, з водіями в Україні буде проводитися освітньо-роз'яснювальна робота, щоб в результаті водії отримали спеціальні знання та на їх основі допуск до роботи.
За результатами проведеного навчання водії, які займаються перевезенням пасажирів, повинні мати сертифікат про професійну компетентність. Цей сертифікат засвідчуватиме початкову кваліфікацію водія, а також підвищення його кваліфікації.