ua en ru

Мінтрансзв'язку винесло на публічне обговорення правила перевезення швидкопсувних вантажів автотранспортом

Мінтрансзв'язку розробило правила перевезення швидкопсувних вантажів автомобільним транспортом. Відповідний проект наказу Мінтрансзв'язку виноситься на публічне громадське обговорення, повідомляє прес-служба міністерства.
Згідно повідомленню, прийняття цих правил дозволить вдосконалити систему державного регулювання діяльності автомобільного транспорту під час перевезення швидкопсувних вантажів, яка забезпечить підвищення безпеки та якості послуг перевізників і забезпечення населення та економіки країни доброякісною продукцією, захист прав споживачів транспортних послуг та цієї продукції, а також суб'єктів господарювання (виробників продукції, вантажовідправників, вантажоодержувачів, перевізників).
Розроблені правила поширюватимуться на суб'єктів господарювання незалежно від форми власності, які є учасниками транспортного процесу перевезення швидкопсувних вантажів: виробники продукції, вантажовідправники, вантажоодержувачі, перевізники. Ними визначаються права, обов'язки та відповідальність, організація перевезення швидкопсувних вантажів, вимоги до конструкції транспортних засобів, призначених для перевезення швидкопсувних вантажів, і стану їхнього спеціального обладнання, упаковки та тари.