ua en ru

Мінтрансзв’язку: В Україні необхідно позбавляти прав водіїв на термін від 3 до 5 років за порушення безпеки руху на залізничних переїздах

В Україні необхідно передбачити можливість позбавлення водійських прав на термін від 3 до 5 років за порушення безпеки руху на залізничних переїздах. Про це на брифінгу в Кабміні заявив міністр транспорту і зв'язку України Костянтин Єфименко, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами К.Єфименка, зараз розробляється концепція підвищення безпеки руху на залізничних шляхопроводах, яка, зокрема, передбачає встановлення фізичного заборонного бар'єру, шлагбаумів на переїздах та забезпечення світлової та звукової сигналізації вже не під'їздах до переїздів.
"Окремо документ буде передбачати адміністративну, і ми виходимо зараз з ініціативою про кримінальну відповідальність за порушення правил переїзду. Ми виходимо з ініціативою, хоча питання дискусійне, але рішення буде прийнято завтра, щоб передбачити від 3 до 5 років позбавлення прав за порушення умов переїзду автотранспортними засобами", - заявив К.Єфименко.
За його словами, завтра відбудеться колегія Мінтрансзв'язку, присвячена безпеці на транспортних об'єктах, на якій будуть розглянуті дані питання.