ua en ru

Мінтрансзв'язку посилить заходи щодо забезпечення безпеки автомобільних перевезень пасажирів та вантажів у кожному регіоні

Головавтотрансінспекція Мінтрансзв'язку посилить заходи щодо забезпечення безпеки автомобільних перевезень пасажирів та вантажів у кожному регіоні, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку.

Всі територіальні управління Головавтотрансінспекції проведуть додаткові контрольно-наглядові заходи, спрямовані на попередження аварійності на автодорогах. Зокрема, буде посилено контроль за дотриманням ліцензійних умов перевізниками та вживатимуться більш жорсткі додаткові заходи щодо недопущення до роботи «нелегальних» перевізників.

Таке рішення було прийняте під час наради стосовно безпеки руху під головуванням заступника міністра Олексія Баранова за участі керівників територіальних управлінь Головавтотрансінспекції.

«Робота по виконанню норм безпеки автоперевезень у кожному конкретному регіоні має бути посилена і проводитися комплексно, за чіткою системою. Зі свого боку, Мінтрансзв'язку вже розробило низку змін до автотранспортного законодавства та продовжує працювати над його вдосконаленням, а ви повинні на практиці зробити цю роботу ефективнішою», - підкреслив О.Баранов.

Так, проаналізувавши основні причини та фактори виникнення ДТП, інспектори приділятимуть посилену увагу контролю за технічним станом транспортних засобів, перевірці стану здоров'я водіїв та дотриманню вимог режимів праці та відпочинку. Окрім того, фахівці Головавтотрансінспекції проведуть роз'яснювальні бесіди з автомобільними перевізниками щодо необхідності проведення з водіями транспортних засобів додаткових інструктажів та профілактичної роботи щодо організації стажування, навчання та підвищення кваліфікації свого персоналу.

Для підвищення ефективності роботи буде посилена взаємодія з Державтоінспекцією МВС, органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями по забезпеченню проведення спільних рейдів, місячників, профілактичних заходів щодо попередження дорожньо-транспортних пригод на автомобільному транспорті.

За ініціативи Мінтрансзв'язку в кожному регіоні при обласних адміністраціях вже створюються координаційні ради, до складу яких входять представники органів місцевого самоврядування та контролюючих органів. Створення таких структур допоможе підвищити ефективність практичної роботи у сфері безпеки та проводити її чітко та скоординовано.

Головавтотрансінспекція Мінтрансзв'язку контролюватиме виконання в кожному територіальному управлінні організаційних заходів, спрямованих на підвищення безпеки перевезень.