ua en ru

Мінтрансзв'язку зменшить кількість ліцензій, необхідних для перевезення пасажирів і вантажів водним транспортом

Міністерство транспорту та зв'язку України планує зменшити кількість ліцензованих видів робіт із перевезення пасажирів та вантажів річковим і морським транспортом, повідомляє прес-служба відомства.

Замість восьми окремих ліцензій планується залишити лише дві: для надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів річковим, морським транспортом та маломірними суднами, а також для надання маневрових та буксирувальних послуг.

Крім того, передбачається, що завірені копії ліцензій видаватимуться не для кожного судна окремо, як це було раніше, а лише для філії або відокремленого підрозділу ліцензіату. Це дозволить скоротити час отримання ліцензій та спростити умови їх отримання судновласниками.

«Спрощення умов ведення всіх видів господарської діяльності - задача поставлена Президентом та Прем'єр-міністром. Наше відомство одне з перших, що виконало поставлені задачі у межах своєї компетенції», - підкреслив міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко.

Згадані зміни передбачені проектом наказу «Про затвердження ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг перевезення пасажирів та вантажу річковим, морським транспортом», який Мінтрансзв'язку виносить на публічні громадські обговорення.