ua en ru

Мінтрансзв'язку України пропонує вдвічі збільшити страхові суми пасажирам

Для водіїв та пасажирів, що користуються послугами залізничного, морського, автомобільного, внутрішнього водного та електротранспорту Мінтрансзв'язку ініціює збільшення страхових виплат, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку України.

Так, в разі настання страхового випадку з вини перевізника пропонується збільшити розмір страхової суми для кожного застрахованого вдвічі - до 6000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (з 51тис. до 102 тис. грн).
Міністерство транспорту та зв'язку України вже розробило відповідні зміни до постанови уряду "Положення про обов'язкове особисте страхування від нещасних випадків на транспорті" та виносить його на громадське обговорення.
Окрім того, згідно з запропонованими змінами, до переліку суб'єктів, що підлягатимуть обов'язковому особистому страхуванню від нещасних випадків на транспорті, будуть включені пасажири автобусів на нерегулярних та регулярних спеціальних пасажирських перевезеннях. При цьому перевізник буде зобов'язаний видати кожному застрахованому пасажиру страховий поліс до початку поїздки.
Важливо, що в разі перевищення обсягів страхових платежів над виплатами страхових відшкодувань, страхові компанії відраховуватимуть страхувальникам 50% різниці, що буде використана для фінансування запобіжних заходів, спрямованих на зменшення аварійності та травматизму на транспорті.
Загалом, прийняття поправок до "Положення про обов'язкове особисте страхування від нещасних випадків на транспорті" дозволить суттєво підвищити суми страхових виплат по цьому виду страхування. Таким чином, розміри страхової суми будуть приведені у відповідність до рівня, що відповідає сьогоднішній вартості медичної допомоги (реабілітації) постраждалих, похованнях загиблих, матеріальної компенсації у зв'язку з втратою годувальника в аваріях та дорожньо-транспортних пригодах на транспорті.