ua en ru

Мінтрансзв'язку України сприятиме будівництву нового зернового терміналу в Іллічівському порту

Міністерство транспорту та зв'язку України розцінює намір корпорації Cargill та групи компаній Risoil збудувати новий зерновий термінал у Іллічівському морському торговельному порту як підтвердження інвестиційної привабливості вітчизняних портів, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку.

Компанії планують створити спільне підприємство на території Іллічівського порту. У свою чергу, міністерство буде максимально сприяти якнайшвидшому втіленню цього інвестиційного проекту.

«Ми зацікавлені у нових будівництвах і модернізації власності портів за рахунок приватних інвесторів, адже це дасть змогу державним підприємствам стабільно працювати, приносити прибуток в бюджет та створити нові робочі місця», - зазначив міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко.

На думку фахівців Мінтрансзв'язку, створення нових потужностей у Іллічівському порту сприятиме залученню інвесторів в інші проекти.

За попередніми оцінками, мінімальна потужність нового зернового терміналу може складати до 2 млн т на рік, а за умови будівництва комплексу з перевантаження рослинної олії його потужність додатково може скласти до 1 млн. тонн на рік.

Нагадаємо, на території Іллічівського порту діє зерновий термінал, який має потужність 4 млн т на рік. Ще один комплекс знаходитися у акваторії порту та має потужність 2 млн т на рік. Крім того, на території порту працює комплекс з перевантаження рослинної олії потужністю 1,5 млн т на рік.