ua en ru

Мінтрансзв'язку: З 1 серпня дозволи на Італію українські перевізники отримуватимуть тільки на завантажені транспортні засоби

Українські перевізники, що здійснюють вантажні перевезення до Італії, зможуть оформити та отримати двосторонній дозвіл (без права транзиту по території Італії) для міжнародного перевезення до цієї країни тільки на завантажений автотранспортний засіб, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку України.

Міністерство транспорту та зв'язку України вже затвердило відповідну зміну до Обмежень по оформленню та видачі іноземних дозволів на виконання міжнародних перевезень вантажів у 2010 р. - воно вступає в силу з 1 серпня 2010 р. Це дозволить більш ефективно використовувати двосторонні італійські дозволи, квота яких для України обмежена.

Так, універсальні, універсальні Євро-3 безпечні та універсальні Євро-4 безпечні дозволи до Італії будуть оформлятися та видаватися у відділах та відділках ДП «СМАП» тільки на завантажені автотранспортні засоби, повна маса яких перевищує 10 т.

Без змін залишаються обмеження по екологічних параметрах. Так, дозволи в Італію будуть оформлятися та видаватися тільки на екологічні транспортні засоби - особливо зелені та безпечні, Євро-3 безпечні, Євро-4 безпечні та Євро-5 безпечні.