ua en ru

Міжнародна морська організація має намір залучити фахівців з України до боротьби з піратством

Міжнародна морська організація (ІMO) має намір залучити фахівців з України до боротьби з піратством. Про це в Лондоні заявив керівник управління безпеки на морі секретаріату Міжнародної морської організації (ІMO) Коі Секімідзу, передає прес-служба Мінтрансзв'язку України.
"Українські фахівці, які вже добре зарекомендували себе в питаннях безпеки судноплавства, будуть залучені до роботи з інформаційною системою з обміну інформацією про небезпечні районах, яка працюватиме за принципом SAR (пошук і рятування)", - заявив К.Секімідзу.
К.Секімідзу запропонував представникам транспортного відомства України долучитися до роботи, яка проводиться в рамках боротьби з піратством. Він також повідомив, що зараз ІМО вже активно співпрацює з органами ООН, які займаються тематикою Сомалі. Зокрема, створена контактна група з цього питання і найближчим часом відбудеться її сьоме засідання, в якому запропоновано активно працювати українцям.
Крім того, чиновник ІМО зазначив, що організація співпрацює з військово-морськими силами різних держав з патрулювання у так званому "коридорі безпеки", створеному для проходу торгових суден Аденської затоки.