ua en ru

Мінтрансзв’язку має намір посилити патрулювання на воді

Міністерство транспорту та зв'язку України має намір збільшити кількість патрулювань на воді фахівцями галузі, вдосконалити нормативно-правову базу та забезпечити інспекторів сучасною швидкісною технікою для подальшого поліпшення ситуації на внутрішніх водних шляхах.

Про це повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку.

Рада Державної адміністрації морського і річкового транспорту з питань безпеки судноплавства підбила підсумки перевірок у рамках другої акції «Серпнева хвиля». Головною метою перевірок було проведення спільних заходів щодо профілактики правопорушень та забезпечення безпеки судноплавства на внутрішніх водних шляхах України.

Загалом було проведено 13 рейдів, під час яких було перевірено понад 400 плавзасобів та 14 баз стоянок маломірного флоту. За результатами фахівцями інспекції Головного державного реєстратору флоту, Регістра судноплавства та Держфлотінспекції було оформлено 52 протоколи про порушення, а також видано 9 приписів та 46 попереджень власникам маломірного флоту.

Найпоширенішим порушенням стало відсутність на борту судна необхідних документів під час експлуатації плавзасобів.

Одночасно інспектори повідомляли судновласників, які мають судновий білет, де зазначено об'єм двигуну плавзасобу 75 кінських сил або більше, про необхідність перереєстрації у Державному судновому реєстрі України, як це передбачено Порядком ведення Державного суднового реєстру України і Суднової книги України, затверджених постановою Кабінету міністрів України від 26.09.1997 р. №1069.

Крім того, під час проведення перевірок було виявлено понад 20 одиниць незареєстрованих плавзасобів.

З метою впливу на судновласників в частині наявності на борту легітимних реєстраційних документів і документів на право управління плавзасобами учасниками наради було запропоновано створення штрафних майданчиків із введенням примусової евакуації плавзасобів, затриманих без документів чи з документами, термін дії яких закінчився.