ua en ru

Мінтранс Росії назвав термін заборони на проїзд для українських фур

Мінтранс Росії назвав термін заборони на проїзд для українських фур Фото: блокада російських фур

У відомстві повідомили, що рух російських фур на території України, як і раніше ускладнено, також неможливо в'їхати в Україну з Європи

За станом на 15.00 15 лютого 2015 року рух російських вантажівок по території України, як і раніше ускладнено, неможливо в'їхати на територію України з боку Європейських країн. Про це повідомляє прес-служба Міністерства транспорту Російської федерації.

За інформацією російського відомства, також виникають затори на кордоні з Литовською Республікою у зв'язку з обмеженням транзиту російського транспорту в Європу, оскільки в даний час Росія і Польща не обмінялися дозволами на проїзд вантажного автотранспорту.

"І російські, і польські перевізники в даний час не можуть рухатися в напрямку Європи. Єдиним можливим варіантом потрапляння російських вантажівок в Європу є поромне повідомлення або транзит через Україну, який до недавнього часу здійснювався безперешкодно", - йдеться в повідомленні.

Мінтрансі Росії відзначають, що за кілька днів до початку блокування російських вантажівок в Україні відбувся обмін з українською стороною квотою дозволів на поточний рік. З боку українських офіційних властей не було заявлено про жодні обмеження.

"Відповідні заходи щодо української сторони триватимуть до тих пір, поки російська сторона не отримає інформацію про терміни відновлення російського руху автотранспорту по території України. Розраховуємо, що це рішення буде прийнято протягом сьогоднішнього дня", - наголошується в повідомленні відомства.

Нагадаємо, станом на 14 лютого російські фури, які намагаються доїхати в країни Європейського союзу, блокують вже у дев'яти областях України.

У свою чергу, Росія призупинила рух вантажних транспортних засобів, зареєстрованих в Україні по своїй території РФ.