ua en ru

Мінторгівлі США має намір ввести антидемпінгові мита щодо динасової цегли з Китаю

Міністерство торгівлі США в п'ятницю, 14 червня, оголосило про попереднє рішення про те, що експорт у США динасового цегли з Китаю відбувається за демпінговою ціною від 84,89% до 91,16%. У зв'язку з цим Мінторгівлі США має намір ввести антидемпінгові мита на продукцію 4 китайських підприємств у розмірі 84,89%, а на продукцію інших китайських виробників і експортерів - у розмірі 91,16%, повідомляє агентство "Сіньхуа".

У заяві Міністерства торгівлі США зазначається, що згідно з попереднім рішенням, Мінторгівлі США проінформує митну службу США про необхідність стягувати грошову заставу у відповідних розмірах. По останньому положенню Мінторгівлі США щодо виконання торгового закону, після оприлюднення результатів попереднього рішення до опублікування наказу про введення антидемпінгових мит відповідні імпортери повинні платити грошовий податок готівкою за експорт данасового цегли, рахуючи з 2 листопада 2011 р.

Нагадаємо, що згідно з процедурою, вищевказані антидемпінгові мита будуть офіційно введені після того, як Мінторгівлі США і Федеральна комісія США з міжнародної торгівлі (КМТ) приймуть остаточне рішення. Планується, що Мінторгівлі США зробить це в листопаді 2013 р., а КМТ в грудні цього ж року.

За статистичними даними Міністерства торгівлі США, в 2012 р. американський імпорт динасового цегли з Китаю склав 25,70 млн дол.

Міністерство комерції Китаю неодноразово виражало надію на те, що американська адміністрація виконає свої обіцянки про боротьбу з торговим протекціонізмом і буде спільно з іншими сторонами захищати вільну, відкриту і справедливу міжнародну торговельну середу, а також більш раціональним чином регулювати торговельні тертя.

Читайте також: ЄС у рамках СОТ хоче скасувати введені Китаєм мита на сталеві труби