ua en ru

Мінсоцполітики України спростувало виплату пенсій на окупованих донбаських територіях

Мінсоцполітики України спростувало виплату пенсій на окупованих донбаських територіях

Міністерство соціальної політики України спростувало виплату пенсій на окупованих донбаських територіях. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"За дорученням Міністра соціальної політики Павла Розенка Пенсійний фонд України перевірив інформацію голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля щодо виплати пенсій деяким особам, які працюють на окупованій бойовиками частини Луганщини", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що з 14 осіб, зазначених у списку Москаля, два на обліку в органах Пенсійного фонду України як одержувачі пенсій не перебувають.

Виплата пенсій ще 11 людей зі списку припинена з листопада 2014 р. у зв'язку з прийняттям Кабінетом міністрів України постанови № 595 "Деякі питання фінансування бюджетних установ, здійснення соціальних виплат населенню та надання фінансової підтримки окремим підприємствам і організаціям Донецької та Луганської областей".

"Щодо однієї особи триває перевірка щодо правомірності видачі довідки про взяття на облік як внутрішньо переміщеної особи. За результатами перевірки буде вирішено питання подальшої виплати пенсії цій особі".

Нагадаємо, раніше Москаль оприлюднив 14 список "чиновників" ЛНР, продовжують отримувати українські пенсії.