ua en ru

Мінсоцполітики розробило законопроект щодо обкладення 12-процентним податком операцій з офшорними зонами, - Тігіпко

Міністерство соціальної політики розробило законопроект щодо обкладення 12-процентним податком операцій з офшорними зонами. Отримані кошти відраховуватимуться до Пенсійного фонду. Про це заявив віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна.

Тігіпко підкреслив, що на сьогоднішній день зі 100 існуючих офшорних зон у світі 33 визнані українським законодавством, додавши при цьому: "По ним є можливості у нашого бізнесу входити в ті рішення, якими ми пробуємо підняти рівень оподаткування, щоб поставити всіх в рівні умови".

Також віце-прем'єр повідомив, що розробленим законопроектом, який буде поданий до парламенту до нового року, список офшорних зон буде збільшений з 33 до 68, проте до цього списку не увійде Кіпр. "Ми подивилися, що зроблено в Росії, Казахстані і Білорусі - там цей список якраз збільшений, що ж до Кіпру, то... Кіпр - країна Європейського Союзу, і ми не можемо отримати такий підхід", - сказав Тігіпко.

Він підкреслив, що в країнах, де рівень податку буде не нульовим, як в офшорних зонах, а значно вищим, ніж в Україні, буде створено соціальний підрозділ в податковій адміністрації, в якому кожне підприємство, яке проводить такі операції, перевірятиметься.

За словами Тігіпка, надходження до Пенсійного фонду у зв'язку з ухваленням даного законопроекту можуть скласти близько 3 млрд грн на рік, з яких 975 млн грн приносять 33 офшорних зони, а ще 35 офшорних зон додадуть близько 2 млрд грн.