ua en ru

Мінсоцполітики за місяць планує підготувати законопроект про Нацагентство зайнятості

Мінсоцполітики за місяць планує підготувати законопроект про Нацагентство зайнятості Фото: Павло Розенко

Участь у колегії взяв і прем'єр Яценюк

Міністерство соціальної політики України протягом місяця має намір підготувати законопроект про Національне агентство зайнятості України. Про це сьогодні заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко під час засідання колегії Мінсоцполітики за участю прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо реформування Державної служби зайнятості ... Державна служба зайнятості не знала, як їх (переселенців) приймати і що з ними робити. У тому вигляді, в якому функціонує Державна служба зайнятості, вона далі існувати не може", - сказав Розенко.

За його словами, справа не в керівництві, а в підходах до її функціонування. "Створення Національного агентства зайнятості - це кардинальна зміна підходів діяльності на ринку праці", - зазначив міністр.

Мінсоцполітики готове протягом місяця узгодити роботу з депутатами щодо законопроекту про Національне агентство зайнятості. "Щоб з першого січня 2016 після змін законодавства України побачила нову службу зайнятості", - сказав Розенко.

Нагадаємо, за даними Мінсоцполітики, субсидії в Україні за новим порядком отримують близько 1,6 млн сімей.