ua en ru

Мінсоцполітики ініціює введення 9 рівнів фіксованої зарплати в залежності від кваліфікації працівника

Міністерство соціальної політики України ініціює введення 9 рівнів фіксованої заробітної плати залежно від кваліфікації працівників. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час он-лайн конференції на своїй сторінці в Facebook.

"Ми вносимо 4 законопроекти, які передбачають введення 9-ти рівнів захищеної заробітної плати залежно від кваліфікації. Тобто директор підприємства не зможе поставити собі заробітну плату 1100 грн. На такій зарплаті зможе бути прибиральниця", - заявив Тігіпко.

Крім того він додав, що Мінсоцполітики також планує посилити відповідальність керівництва підприємства за нелегальні робоче місця: "Другий нормою ми значно збільшуємо відповідальність за нелегальне робоче місце. Там також багато інших пропозицій".
Також, Тігіпко зазначив, що скоріш за все розгляд відповідних законопроектів відбудеться вже після виборів до Верховної Ради, які пройдуть 28 жовтня 2012 "Але до обговорення цих законів ми перейдемо відразу після виборів. Тому що я вважаю, що нам не вистачить спокою обговорення колосально важливої для країни проблеми. Такі зміни, такі реформи проводилися в Іспанії, Чехії, Болгарії, досвід яких ми вивчили. І там був дуже хороший ефект. Сподіваюся, що це вдасться реалізувати і нам в Україні "