ua en ru

Мінсоцполітики ініціює створення Інспекції по соціальному забезпеченню населення

Міністерство соціальної політики України (Мінсоцполітики) розробило пакет першочергових дій з посилення соціального захисту населення, головною частиною якого буде об'єднання Державної служби зайнятості і Державної інспекції з праці в один орган - Інспекції по соціальному забезпеченню населення. Про це сказала сьогодні міністр соціальної політики Наталія Королевська під час обговорення пакету, передає прес-служба Мінсоцполітики.

Пакет заходів зі скорочення заборгованості із заробітної плати, крім основних (активізація роботи Державної інспекції України з питань праці (Держпраці), Міністерства доходів і зборів (Міндоходів) і Пенсійного фонду (ПФ), створення гарантійної установи, яка б гарантувала отримання зарплати навіть працівникам збанкрутілих підприємств), передбачає об'єднання Державної служби зайнятості і Державної інспекції України з питань праці один орган - Інспекцію по соціальному забезпеченню населення.

"Головним завданням об'єднаної служби буде ефективний захист не тільки безробітних громадян, але і кожного працюючого на всіх етапах виробничого процесу: від прийому на роботу до розірвання трудових відносин з роботодавцем. Об'єднана служба повинна буде запропонувати українським працівникам нову якість послуг і захисту і стати своєрідним Будинком праці як для працівників, так і роботодавців", - сказала Королевкая.