ua en ru

Мінські угоди: Єлісєєв розповів про роботу над "дорожньою картою"

Мінські угоди: Єлісєєв розповів про роботу над "дорожньою картою" Фото: Мінські угоди, за словами Єлісєєва, постійно обговорюються

Питання черговості виконання Мінських угод продовжує обговорюватися

Робота над "дорожньою картою" мінських угод в даний момент йде на рівні консультацій технічних експертів. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

"Ми знаходимося в процесі опрацювання документу під назвою "дорожня карта", який передбачає послідовність кроків з імплементації Мінських угод і гарантії їх виконання. Буквально нещодавно у нас відбулися консультації на рівні технічних експертів, які відпрацьовували у тристоронньому форматі - Україна, Франція, Німеччина - певні нюанси "дорожньої карти", - заявив Єлісєєв.

Він зазначив, що під час цих консультацій Україна представила свої пропозиції по документу.

"Дорожня карта" мінських угод поки що викликає багато запитань

"Зараз опрацьовується єдиний робочий документ для подання його главам зовнішньополітичних відомств, щоб вони спробували знайти компроміси. На даному етапі я б не сказав, що цей процес виглядає досить обнадійливо, оскільки залишається багато питань і пунктів, над якими треба ще працювати. Але дуже важливо, що цей процес триває", - підкреслив заступник глави АП.

Він також нагадав, що наприкінці листопада планується зустріч на рівні міністрів закордонних справ країн Нормандської четвірки. Втім, конкретна дата і місце проведення заходу, за словами Єлісєєва, ще будуть додатково узгоджуватися.

Нагадаємо, раніше посол Франції в Україні Ізабель Дюмон в інтерв'ю РБК-Україна заявила, що черговість виконання пунктів мінських угод обговорюється в рамках роботи над "дорожньою картою" їх виконання і поки що остаточно не визначена.