ua en ru

Мінські переговори залежатимуть від нормандської телефонної конференції 24 липня, - Геращенко

Мінські переговори залежатимуть від нормандської телефонної конференції 24 липня, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (facebook.com/iryna.gerashchenko)

За її словами, для України ключове - питання безпеки і звільнення заручників

Мінські переговори, заплановані на 31 липня і 2 серпня 2017 року, багато в чому залежатимуть від результатів нормандської телефонної конференції 24 липня. Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Трьохсторонньої контактної групи Ірина Геращенко у своєму Facebook.

Вона наголосила, що в понеділок відбудуться перші телефонні переговори в "нормандському форматі" за довгий час, "перші за участі нового французького президента (Еммануеля - ред.) Макрона, який не повівся на спроби (Володимира - ред.) Путіна поставити "нормандський" на паузу".

"Чомусь думаю, що Путіну буде непросто співати його улюблену пісню про "настамнет". А для України ключове - питання безпеки і звільнення заручників. Дуже хочеться прогресу і просування в цих питаннях. Наші мінські переговори, що відбудуться 31 липня (скайп-конференція щодо заручників) і 2 серпня (усіх інших, окрім гуманітарної, груп), багато в чому залежатимуть від результатів нормандської телефонної конференції", - заявила Геращенко.

Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер під час липневих зустрічей з керівництвом країни, також під час...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 23 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон анонсував на понеділок, 24 липня 2017 року, телефонну розмову щодо ситуації на Донбасі з президентом України Петром Порошенком, главою РФ Володимиром Путіним і канцлером Німеччини Ангелою Меркель.