ua en ru

У Мінську завтра відбудеться засідання тристоронньої контактної групи

У Мінську завтра відбудеться засідання тристоронньої контактної групи Фото: Леонід Кучма

Серед ключових питань порядку денного - звіт гуманітарної підгрупи щодо звільнення полонених

У Мінську (Білорусь) завтра, 22 грудня, відбудеться засідання тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі. Про це написала прес-секретар представника України на переговорах у Мінську Леоніда Кучми Дарка Оліфер на сторінці в Facebook.

Так, за її словами, серед ключових питань порядку денного - звіт гуманітарної підгрупи по звільненню полонених, в першу чергу тих, хто гостро потребує допомоги лікарів.

"Україна впевнена: абсолютно реально досягнути суттєвого прогресу на цьому засіданні - при наявності, в першу чергу, відповідної волі у представників окремих районів Донецької та Луганської областей", - написала вона.

Представник України на переговорах також зазначила, що в плані роботи підгрупи з безпеки - заслухати звіт представників Спільного центру з контролю і координації сторін про забезпечення режиму припинення вогню.

"Завтрашня зустріч тристоронньої контактної групи в Мінську буде останньою в 2015 році. Подальша робота тристоронньої контактної групи, в тому числі, і питання для обговорення на порядку денному, буде залежати від рішення лідерів країн Нормандської четвірки", - додала Оліфер.

22 декабря в Минске состоится заседание Трехсторонней контактной группы. Среди ключевых вопросов повестки дня – отчет ...

Опубліковано Darka Olifer 21 грудня 2015 р.

Нагадаємо, раніше, 15 грудня, в ході засідання тристоронньої контактної груп, підгрупа з безпеки погодила для розмінування 12 ділянок на Донбасі.