ua en ru

У Мінську затримують активістів, які беруть участь в акціях до Дня Волі

У Мінську затримують активістів, які беруть участь в акціях до Дня Волі Фото: ОМОН на акції в Мінську

Центр міста був перекритий протягом 20 хвилин, бажаючі не можуть взяти участь в акції

Активістів, які прийшли у День Волі в центр Мінська затримують, передає кореспондент РБК-Україна.

"У деяких перевіряють документи і відводять в автозак, деяких затримують насильно", - повідомляє кореспондент.

На демонстрації чергує ОМОН. Всі квартали проспекту Незалежності перекрито, можливість потрапити в центр ускладнена. Міліція зі щитами оточила з двох сторін проспект Незалежності, перешкоджаючи зборам активістів.

altaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt

Фото: місце проведення акції в Мінську

"Проспект Незалежності був оточений в кілька рядів співробітниками правоохоронних органів. Таким чином, люди, що збиралися до центру не змогли потрапити на демонстрацію. Центр Мінська був заблокований протягом 20 хвилин", - повідомляє кореспондент.

Також на проспекті Незалежності переміщалася спецтехніка. Люди супроводжували колону машин вигуками "Ганьба". Демонстранти рухаються у бік головної площі.

На проспекті ще стоїть оточення. Очевидці повідомляють, що багато хто його намагається обійти. Попередньо всі прямують на вулицю Кастришенську.

Нагадаємо, в центрі Мінська проходять акції до Дня Волі, міліція посилила патрулювання. В центрі Мінська встановлені кордони міліції у зв'язку з акцією.

"По проспекту Незалежності посилений патруль міліції. Деяких людей, що проходять кордони обшукують. Близько Академії наук, де збираються люди, вже знаходиться до 100 осіб", - зазначає кореспондент РБК-Україна.

Співробітника ОМОНу перевіряють активістів і відводять їх для подальшого з'ясування обставин.