ua en ru

У Мінську затримали лідера білоруської опозиції Статкевича

У Мінську затримали лідера білоруської опозиції Статкевича Фото: Микола Статкевич (youtube.com)

Це вже шосте затримання політика у цьому році

Дружина колишнього кандидата у президенти Білорусі, лідера опозиції Миколи Статкевича Марина Адамович повідомила, що його затримали у Мінську. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Вказано, що політика затримали по дорозі додому 30 жовтня ввечері. За словами Адамович, офіційно про причини затримання й місце утримання чоловіка їй не повідомляли.

Повідомляється, що затримання Статкевича відбулося через день після його участі у мітингу пам’яті жертв сталінських репресій перед будівлею білоруського КДБ. Наступного дня він мав запланований візит до Києва, де очікувався виступ Статкевича на сесії Парламентської асамблеї Euronest - форуму парламентів країн-учасниць "Східного партнерства".

Так, за останні 10 місяців Статкевич провів у в’язниці 34 доби. Це вже шосте затримання політика у цьому році.

Зазначимо, що у 2010 році він балотувався на виборах голови держави на противагу авторитарному президентові Білорусі Олександрові Лукашенку.

Нагадаємо, 29 квітня у Мінську (Білорусь) опозиційний білоруський політик Микола Статкевич, який закликав своїх прихильників вийти 1 травня на демонстрацію проти політики президента країни Олександра Лукашенка, був арештований на п'ять діб.