ua en ru

У Мінську затримали 5 учасників акції опозиції біля будівлі КДБ

У Мінську затримали 5 учасників акції опозиції біля будівлі КДБ Фото: у Мінську затримали учасників акції

Учасники акції висловлювали солідарність із затриманими раніше опозиціонерами

Правоохоронці затримали 5 учасників акції, які пікетували біля будівлі Комітету державної безпеки Білорусі в Мінську. Про це повідомляє Tut.by.

"Акція "Патріот - не злочинець" адресувалася до правоохоронних органів. Таким чином, її учасники висловлювали солідарність з опозиціонерами, затриманими раніше", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, серед затриманих виявилися активістка Ніна Багінська, письменник Анатолій Кудласевич і співголова оргкомітету зі створення партії "Білоруська християнська демократія" Павло Северинець.

Учасники акції, організованої форумом "Свободу політв'язням", намагалися звернути увагу на той факт, що 31 березня закінчується строк пред'явлення обвинувачення затриманим у справі так званої "групи бойовиків". Про їх затримання 21 березня оголосив президент Білорусі Олександр Лукашенко. За його словами, затримана "група бойовиків готувала провокацію зі зброєю".

altaltalt

Фото: у Мінську пройшла акція біля будівлі КДБ

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що білоруського опозиціонера Миколи Статкевича, який закликав до масових акцій у Білорусі 25-26 березня, звільнили з ізолятора КДБ Білорусі в Мінську в статус - підозрюваний.