ua en ru

У Мінську заарештували ще одного українця

У Мінську заарештували ще одного українця Фото: Василь Кирилич повідомив про ще одного заарештованого у Мінську українця

Станом на 17:00 27 березня рішення про притягнення українця до відповідальності не було прийнято

У Мінську затриманий ще один громадянин України за участь у масових протестах на "Дені Волі" в Білорусі. Про це повідомив начальник управління консульського забезпечення Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич в ефірі "Громадського".

"За попередньою інформацією, затриманий ще один громадянин України, який міститься в центрі ізоляції правопорушників міста Мінськ. Станом на 17 годину рішення про притягнення його до відповідальності не прийнято", - сказав Кирилич.

Він також повідомив, що Україна направила в МЗС Білорусі ноту з метою отримання повної та об'єктивної інформації про причини і обставини затримання українських громадян.

Як повідомлялося раніше, у понеділок, 27 березня стало відомо про арешт громадянина України Руслана Терещенка. Ленінський районний суд в столиці Білорусі, Мінську, засудив українця до 15 діб арешту за участь у протестах на "Дені Волі" в Білорусі.

Акції опозиції, приурочені до святкування "Дня волі", пройшли 25 березня 2017 року в Мінську, Гомелі, Вітебську, Гродно і Бресті. Тільки в Гродно і Бресті акції були санкціоновані владою. У Мінську вони завершилися масовими затриманнями. За оцінками правозахисників, були сотні затриманих. Ближче до вечора людей почали відпускати з міліції, деяких без складання протоколів.

Нагадаємо, лідера білоруської опозиції Статкевича випустили з ізолятора КДБ.