ua en ru

Лідера білоруської опозиції Статкевича випустили із ізолятора КДБ

Лідера білоруської опозиції Статкевича випустили із ізолятора КДБ Фото: Микола Статкевич

Інформації про місце утримання Миколи Статкевича не було протягом 3 днів

Білоруського опозиціонера Миколу Статкевича, який закликав до масових акцій у Білорусі 25-26 березня, звільнили з ізолятора Комітету державної безпеки Білорусі в Мінську. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Мій статус - підозрюваний. Сьогодні сказали, що беруть для слідчих дій, але несподівано відпустили. КДБ повинен реалізовувати параноїдальні фантазії Лукашенко, втілюючи їх в життя заднім числом. Мене важко чимось здивувати, але я навіть здивований тим, що коїли в Мінську 25 березня", - заявив Статкевич.

За його словами, він відмовився давати свідчення в ізоляторі. Він підкреслив, що від його імені розсилалися помилкові заклики, але таким чином "режим тільки прискорює свій край".

"Лукашенко вже не намагається грати в "батька нації", а перейшов до прямого залякування, до режиму окупації", - резюмував опозиціонер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біля посольства Республіки Білорусь у Києві пройшла акція на підтримку репресованих 25 березня білоруських активістів. Учасники мітингу в столиці звернулися до представників ОБСЄ, з проханням перенести сесію парламентської асамблеї, кеоторая повинна відбутися в Мінську в липні.