ua en ru

Мінрегіонбуд пропонує продовжити до кінця січня 2010 р. термін введення в експлуатацію житла, добудова якого фінансується через ДІУ.

Мінрегіонбуд пропонує продовжити до кінця січня 2010 р. термін введення в експлуатацію житла, добудова якого фінансується через Державну іпотечну установу. Про це повідомив сьогодні глава відомства Василь Куйбіда на брифінгу в клубі Кабміну, передає кореспондент РБК-Україна. Він пояснив, що до 25 грудня, згідно з попереднім рішенням Кабміну, частину житла неможливо здати через технологічні причини.

"І тут треба дивитися, чия це провина. За тими рішеннями (про добудову житла за рахунок бюджетних коштів), які приймалися в серпні, фінансування йшло через тиждень. А за тими, які приймалися у вересні, гроші були виділені 24 жовтня, тобто через місяць. Тому в колишні терміни не можна укластися, без порушення технології будівництва. Але це не провина забудовника, тому ми пропонуємо обговорити цю ситуацію на засіданні уряду і ухвалити рішення. Моя думка - там, де немає провини забудовника, треба продовжити терміни введення в експлуатацію до кінця січня", - сказав міністр. Він також повідомив, що близько 18 об'єктів не можуть здані в раніше передбачені терміни з вини забудовників.

Всього станом на 26 жовтня ц.р. ДІУ було укладено із забудовниками 166 угод з придбання 5207 квартир площею 350,16 тис. кв. м на суму 1,39 млрд грн, з них 1,014 млрд грн сплачено.