ua en ru

Мінрегіонбуд: Постійним виконавцем житлово-комунальних послуг повинен бути власник будинку

Постійним виконавцем житлово-комунальних послуг повинен бути власник житлового будинку. Про це 15 березня на нараді, присвяченій питанням реформування житлово-комунальної сфери заявив заступник міністра з питань регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Юрій Хіврич, передає кореспондент РБК-Україна.

"На нашу думку, сьогодні має бути власник житлового будинку. І власник житлового будинку повинен бути виконавцем послуг. А ви хочете виконавцем послуг зробити "Київенерго", і ввести його в будинок. І хочете виконавцем послуг зробити міськводоканал", - підкреслив Ю.Хіврич .

Він зазначив, що на сьогоднішній день будинок повинен вважатися "окремим об'єктом" і "повинен обслуговуватися... але керуючою компанією, вона повинна виконувати функції виконавця послуг житлового будинку". "А ви хочете скасувати "але", а потім своїм рішенням змусити "Київенерго" і "Київводоканал" дійти до краника, перегнути через ті мережі, які є в будинку, щоб за них ніхто не відповідав", - сказав Ю.Хіврич, звертаючись до начальника головного управління житлового господарства при Київській міській державній адміністрації Володимира Стороженка і додав: "Ми, вибачте, через це вже проходили. Тому це питання дискусійне".