ua en ru

Під Мінрегіонрозвитку протестують працівники інституту "Укрметротунельпроект"

Під Мінрегіонрозвитку протестують працівники інституту "Укрметротунельпроект"

Сьогодні співробітники проектного інституту "Укрметротунельпроект" вийшли на акцію протесту під Міністерство регіонального розвитку, будівництва і комунального господарства.

Мета акції - "захистити підприємство від тиску чиновників з міністерство".

Зокрема, присутні вимагали від міністра врахувати думку колективу при проведенні кадрового конкурсу на посаду директора інституту, який призначений на 5 січня.

Під Мінрегіонрозвитку протестують працівники інституту "Укрметротунельпроект"

За словами протестувальників, вони вимагають проведення чесного кадрового конкурсу на посаду директора інституту, з розумними вимогами до досвіду роботи та кваліфікації. Крім того, співробітники інституту наполягають на участі в комісії метробудівців, тобто основних замовників проектів, а також представників трудового колективу. Створеній при міністерстві комісії співробітники висловлюють недовіру.

За їхніми словами, голова конкурсної комісії вже намагався поставити в керівництво проектного інституту людину, яка не має ніякого відношення до метро.

"Голова комісії, який буде оцінювати конкурсантів, мав особистий інтерес. Він нав'язував нам на посаду керівника інституту людини з досвідом роботи в Макдональдсі. Приїхала до нас дівчина. Її за добу проводять через міністерство, як тимчасового виконувача. Вона заходить в кабінет директора, сідає в крісло і починає вимагати документи і всі печатки підприємства. Ось така історія", - розповіла співробітниця інституту Олена Сиволапова.

Вона зазначила, що колектив хоче бачити своїм керівником вихідця з інституту, наприклад, головного інженера Сергія Крашнева, якого колектив знає і якому довіряють замовники робіт.

"У нас має бути конкурс на заміщення вакансії директора інституту, і ми хотіли, щоб у нас був Крашнев, який зараз виконує обов'язки директора. Він головний інженер, працює в інституті 19 років і розуміє, що таке будівництво метро", - повідомила Олена Сиволапова.

Люди також вимагають перенесення конкурсу на більш пізній термін, оскільки через новорічні та різдвяні свята в разі порушень його результати можна буде оскаржувати в суді. При цьому вони додають, що "тимчасовий директор" з "Макдональдаса" обіцяла повернутися до керівництва "Укрметротунельпроект".

Поки з протестувальниками спілкуються лише ті чиновники, проти яких виступили співробітники інституту. І якщо міністр не вживе заходів, акція може стати безстроковою, заявили мітингувальники.

Як повідомлялося в ЗМІ, на сьогодні борги інституту становлять близько 10 млн грн, з яких 4,5 млн грн - заборгованість по зарплаті. Нинішнє керівництво підприємства планує погасити всі борги протягом півроку, оскільки з лютого 2016 року інститут приступає до проектування гілки метрополітену на Троєщину. А саме будівництво, за даними ЗМІ, почнуть у вересні 2016 року.

За словами заступника директора "Укрметротунельпроект" Юрія Градова, доїхати з Троєщини на Поділ можна буде вже в 2018 році, будівництво ж всієї гілки триватиме до 2026 року. Кошти на проект виділяють інвестори з Японії, однак реалізації проекту загрожують ігри чиновників Мінрегіонрозвитку, які намагаються просунути в керівництво проектним інститутом своїх людей, пишуть ЗМІ.